BLACK FRIDAY - TOT 30% KORTING!💸Onze allergrootste uitverkoop duurt tot vandaag!⏰Gratis verzendkosten🚀

0

Je winkelmandje is leeg

30, 09,, 273 2 min. leestijd

Katten zijn erg intelligente wezens. En weinig mensen beseffen hoe slim ze zijn.

Onderling hebben katten een hele complexe taal die ons vreemd is: geuren, gezichtsuitdrukkingen, gebaren. Natuurlijk kunnen ze ook hard beginnen te krijsen als ze bang zijn, als ze een prooi zien of als ze aan het paren zijn.

Maar in werkelijkheid miauwen ze alleen als ze met mensen te maken hebben. Ze doen dat dus enkel voor ons. Wat een eer!

Studies hebben aangetoond dat het miauwen door onze lieve katten werd geleerd toen ze voor het eerst in contact met mensen kwamen.

Waarom?

Kleine kittens miauwen om hun moeder aan te trekken. En ouders miauwen wanneer ze met hun kleintjes spelen of knuffelen. Zodra ze ouder zijn en hun moeder weg is, stoppen katten met miauwen.

Dus als je kat miauwt, wil hij met je praten. Ze beseffen dat je de andere talen (geur, lichaamtaal) niet begrijpt, maar dat je gevoelig bent voor geluiden.

Om je aandacht te trekken, miauwt hij.

Als een kat gebaren begint te maken en geen reactie van jou krijgt, zal hij gaan miauwen.

En het werkt, want zodra je hem hoort miauwen kijk je naar hem!

Katten hebben een hele taal ontwikkeld om met ons te kunnen communiceren. Het langzame en zachte miauwen, herhaalend of zelfs het gekrijs. En als we denken dat wij slim zijn, zijn katten dat nog meer. Ze weten hoe ze effectief met mensen moeten omgaan.

Maar wat zijn die verschillende soorten miauwen dan?

Katten spelen met intensiteit, de duur, toonhoogte en toonzetting, waardoor ieder gemiauw van een kat anders is. Met een beetje ervaring kun je deze verschillende soorten miauwen onderscheiden.

Een korte, hoge miauw om je te begroeten of zijn vreudge te uiten. Een andere zachte miau om om eten te bedelen, en weer een ander om je te vragen de deur open te doen of hem te knuffelen. Luide, hoge miauwen kunnen woede of ontevredenheid uiten.

En wie is er nu uiteindelijk de beste die zijn ​​kat kan begrijpen? Inderdaad, dat ben jij!

Dus, lang leve de kat! Ze hebben zich supergoed aan ons aangepast en ze hebben helemaal voor ons een taal gecreëerd waarmee ze hun gevoelens kunnen uiten en in perfecte harmonie met ons, mensen, kunnen leven.