BLACK FRIDAY - TOT 30% KORTING!💸Onze allergrootste uitverkoop duurt tot vandaag!⏰Gratis verzendkosten🚀

0

Je winkelmandje is leeg

08, 11,, 312 2 min. leestijd

We houden allemaal van onze huisdieren. Zowel van honden als van katten. Maar we realiseren ons niet altijd hoe goed en voordelig hun bestaan voor onze gezondheid is. Dit zijn de zeven voordelen van het houden van katten.

 

1 - De kat is de trouwste metgezel die je maar kan hebben. De kat zal je alle liefde geven die je nodig hebt. En hoe liever je hem vindt, hoe beter hij je met zijn liefde zal belonen. Zijn liefde is grenzeloos en volkomen onvoorwaardelijk.

 

2 - Alleenstaande mannen die een kat als huisdier hebben spreken vrouwen meer aan dan mannen zonder kat. Uit onderzoek blijkt dat 90% van de ondervraagde vrouwen meer van mannen die een kat hebben houden. Het is namelijke bekend dat deze mannen zorgzamer en aanhankelijker zijn, en beter zijn in het onderhouden van persoonlijke relaties met mensen.

 

3 - Je kat zal je in moeilijke tijden bijstaan en je in staat stellen beter om te gaan met negatieve emoties zoals angst of depressie. Hij zal altijd aanwezig zijn in tijden van pijn. Katten hebben het gevoel dat je ze nodig hebt en ze zullen je van alle onnodige negatieve energieën bevrijden. Het is bewezen dat katten goed kunnen luisteren en delen.

 

4 - Een kat hebben is milieuvriendelijk omdat hij een lage ecologische voetafdruk heeft en ze weinig voedsel consumeren, over het algemeen minder dan honden. Een kat heeft dus ook voordelen voor de planeet!

 

5 - Als je een kat in huis hebt daalt je stress, het gezelschap van een kat is ontspannend en rustgevend. Je voelt je beter en rustiger. Goed voor het hart dus!

 

6 - Met katten kan je je allergieën vaarwel zeggen. Het is bekend dat kinderen die in een huis met een kat leven een sterker immuunsysteem ontwikkelen. Hierdoor hebben ze onder meer minder allergieën.

 

7 - Je nachten zullen beter zijn. Mensen slapen beter als een kat over hen waakt. Hij zal het heerlijk vinden om bij jou in de buurt te slapen. Hierdoor word je elke ochtend vol energie wakker.

 

Moraal achter het verhaal; als de kat zeven levens heeft, brengt het ook zeven onmisbare voordelen. Als je een kat heb, dan heb je veel geluk, en zoniet, adopteer er dan één. Het zal net dat extra beetje in je leven geven dat alles doet veranderen.