BLACK FRIDAY - TOT 30% KORTING!💸Onze allergrootste uitverkoop duurt tot vandaag!⏰Gratis verzendkosten🚀

0

Je winkelmandje is leeg

De 5 redenen waarom je kat niet uit zijn kom drinkt

08, 11,, 312 2 min. leestijd

In de douche, in de bloempot, je kat drinkt graag overal behalve dan op de daarvoor bestemde plek. Geen paniek want daar zijn namelijk vijf goede redenen voor.

 

1 - In tegenstelling tot de hond, is de kat vooral een jager. En zijn instinct zegt hem het water niet te dicht bij de plek waar hij zijn prooi heeft gedood te drinken. Het water kan namelijk besmet zijn en is dus gevaarlijk voor hem. Dus hij reageert precies hetzelfde met zijn kom. 

 

2 - Hij vindt het water net lekker. De kat drinkt graag koud water zoals wij. En als het water in de kom niet regelmatig ververst wordt, zal hij het niet drinken. De kat kan door on-ververst water infecties oplopen. Dat wetende is hij dus op z'n hoede.

3 - Het kan ook zijn dat de kom niet op de goede plek staat. De kat is voorzichtig dier, hij bekijkt en voorziet alle gevaren. Als de kom bijvoorbeeld tegen een muur staat waardoor hij met zijn rug naar de kamer gericht moet drinken, zal hij zich niet op zijn gemak voelen. Hij kan deze situatie in de gaten houden en kan niet vluchten als er gevaar is.

 

4 - Een andere reden zou zijn dat hij kom niet fijn vindt. Geef de voorkeur aan een kom die lekker ruikt, zoals terracotta of keramiek. Ook kan aluminium, maar geen plastic waar vervelende luchtjes in blijven hangen. Bovendien mogen zijn snorharen de randen niet raken, dus de kom moet groot genoeg zijn.

 

5 - De kat vindt stilstaand water niet prettig. De kat functioneert vooral visueel. Dus als er water uit een kraan komt, ziet hij het gemakkelijker. En dus zal hij eerder naar deze kraan gaan dan naar zijn kom.

 

Ten slotte is het drinken van water belangrijk voor je kat, vooral als hij droge brokjes eet. Je moet dus altijd zorgen dat hij genoeg drinkt. In geval van moeilijkheden zijn er huisfonteinen die speciaal voor katten zijn ontworpen.