BLACK FRIDAY - TOT 30% KORTING!💸Onze allergrootste uitverkoop duurt tot vandaag!⏰Gratis verzendkosten🚀

0

Je winkelmandje is leeg

Hoe kom je het best van hondenvlooien af ?

08, 11,, 312 2 min. leestijd

 

Vlooien zijn kleine vampiertjes, het zijn namleijk insecten die zich op je hond nestelen en zijn bloed zuigen. Soms is het erg moeilijk om er vanaf te komen. Maar er zijn een aantal goede oplossingen om er helemaal van af te komen.

Allereerst moet je je vijand kennen. Vlooien hebben een heel specifieke levenscyclus. Eerst legt de vlo een eitje dat uitkomt en een larve wordt, dan een nimf en tenslotte een volwassen parasiet. Eenmaal volwassen, leven deze beestjes van dieren, zoals je huisdier. De cyclus begint dan opnieuw. Vlooien leggen eitjes die zich door het hele huis verspreiden, de eitjes komen uit, dit worden larven en opnieuw volwassen vlooien. Voordat je het weet heb je deze kleine beestjes overal in je huis. 

Anti-vlooienproducten die in winkels te vinden zijn, behandelen verschillende stadia van de ontwikkeling van de parasiet. Wees dus aadachtig en lees de instructies zorgvuldig wanneer je er één koopt.

Maar de beste methode blijft toch preventie.
Deze producten doden de vlooien en voorkomen dat ze groeien. Het is toch beter om te voorkomen dat ze het huis binnenkomen. Er bestaan pillen, vloeistoffen of halbanden die deze rampzalige invasies doen voorkomen.

Indien je hond al besmet is met zijn nieuwe beste vijanden, zijn er mondelingebehandelingen en ook speciale shampoos die zeer effectief zijn en de indringers snel zullen doden. Nadat je eenmaal voor je huisdier hebt gezorgd, moet je de vlooien in huis nogverwijderen. Deze operatie kan enkele maanden duren (tussen vier en vijf maanden) omdat de parasieten, in alle stadia van hun bestaan, geëlimineerd moeten worden.

 

Volg het volgende stappenplan :

- Was al het huislinnen met een goed wasmiddel.

- Stofzuig grondig alle kamers en alle verdiepingen.

- Onderzoek overal of er kleine beestjes zijn en dood ze met behulp van producten in spuitbussen.

- Ga met de preventieve behandelingen door.

En bij twijfel is het natuurlijk altijd handig om je dierenarts te raadplegen voor verder advies.

Als je meerdere dieren hebt is het natuurlijk zinvol om ze tegelijkertijd te behandelen om zo terugval te voorkomen.

Als laatste, inspecteer na elke wandeling zorgvuldig jouw viervoeter en vooral de poten, tenen, lippen, oren, ogen en staart. Voorkomen beter dan genezen.