BLACK FRIDAY - TOT 30% KORTING!💸Onze allergrootste uitverkoop duurt tot vandaag!⏰Gratis verzendkosten🚀

0

Je winkelmandje is leeg

9 manieren om je hond te laten zien dat je van hem houdt

08, 11,, 312 3 min. leestijd

 

Dag op dag laat jouw hond alle liefde die hij voor je heeft zien. Elke keer dat hij je ziet, is hij dolblij en dat laat hij je maar als te goed zien. Je lievelingsdier heeft ook de behoefte dat jij hem jouw liefde toont. Hier zijn 9 manieren hoe je jouw liefde aan hem kan uiten.

  1. Maak wandelingen met hem.

Eén van de grootste plezier-momentjes van je hond is om met hem te gaan wandelen. Let op zijn gedrag. Neemt hij zijn halsband in de bek, blaft hij of ligt hij voor de deur? Dat is zijn manier om je uit te leggen dat het tijd is voor een wandeling. En niets zal hem gelukkiger maken!

Let goed op het gedrag van uw hond. Als hij bij de deur staat te wachten, blaffend of jankend, wil hij misschien een wandeling met je maken. Een bewijs van liefde jazeker, maar het is vooral een essentiële behoefte. En hoe langer de wandelingen, hoe gelukkiger hij zal zijn!

  1. De voeding

Voer je hond met kwaliteit en niet in hoeveelheid, hij kan van te veel eten namelijk ziek worden. Zorg ervoor dat je niet te veel of te weinig voer geeft, zorg voor de juiste dosis en maak onderscheid tussen de momenten waarop je hond honger heeft en de momenten waarop hij gulzig is. En vooral, low-end voedingsmiddelen zijn no-way (zoals supermarktkroketten), deze kunnen namelijk schadelijk zijn voor zijn gezondheid.

  1. Dagelijkse woorden en aandacht

Dagelijkse aandacht betekend dat je je huisdier niet de hele tijd negeert, maar dat je tegen hem praat om hem het gevoel te geven dat hij geliefd is. Je kunt hem 's ochtends en' s avonds goedemorgen en welterusten zeggen, of hem bijvoorbeeld jouw dag vertellen. Hij zal niet begrijpen wat je tegen hem zegt, maar hij weet dat je hem de aandacht geeft en dat hij een volwaardig lid van de familie is.

  1. Aaien, knuffelen en liefkozen

Hartstikke normaal toch? De meeste honden zijn er dol op! Als je hond zijn hoofd op je knieën legt, is dat omdat hij wil dat je hem knuffelt, doen dus!

  1. Samen spelen

Honden spelen graag met hun baasje. Ze vinden het superleuk en stelt ze in staat om beter te socializen. Door met hem te spelen, zal je hond zien dat je gek op hem bent!

  1. Een schone bak

Wij eten niet van een vies bord, en honden houden er ook niet van om uit een vuile bak te eten. Probeer zijn water -en voerbak zo vaak mogelijk te wassen, het liefst iedere dag. Honden hebben ook recht op een beetje hygiëne.

  1. Hou z'n mand schoon en aangenaam.

Je moet in het bijzonder aandacht besteden aan de plaats waar je hond slaapt (kussen, mand, bed…). Dit moet een vaste plek in het huis zijn die helemaal aan hem gewijd is en waar er niet te veel passages zijn, zodat jouw hond rustig kan gaan liggen. Respecteer zijn ruimte en hij zal je er dankbaar voor zijn.

Vergeet daarnaast niet zijn mand regelmatig te wassen om al het vuil, bacteriën, parasieten of virussen te verwijderen en om zo te voorkomen dat hij ziek wordt.

  1. De opvoeding

Ook al is er veel geduld nodig om jouw hond een goede opvoeding te geven, weet dat de opvoeding een bewijs van liefde is. Laat zien dat jij de baas bent en dat je hond zich aan bepaalde regels moet houden, zodat je in alle rust samen kunt leven. Je mag je hond echter nooit pijn doen, zelfs niet als hij niet luistert of iets doms uithaalt.

  1. Het belonen

Om aan je hond duidelijk te laten maken dat je zijn gedrag waardeert, kan je hem belonen met een traktatie, speeltje of een aai. Doe dit wel meteen na het vertonen van het goede gedrag.