BLACK FRIDAY - TOT 30% KORTING!💸Onze allergrootste uitverkoop duurt tot vandaag!⏰Gratis verzendkosten🚀

0

Je winkelmandje is leeg

18, 10,, 291 1 min. leestijd

Niemand slikt graag pillen, en je huisdier ook niet. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om dit gemakkelijker te maken.

Als je ziet met hoeveel moeite jouw hond zijn medicijnen inneemt, geef toe dat je een beetje medelijden met hem hebt. Het is niet altijd makkelijk, voor hem niet en voor jou niet. Hier zijn een paar essentiële tips om dit toch wat makkelijk te maken.

1 - Gebruik gearomatiseerde pil. Deze tabletten helpen de hond om zijn medicijn gemakkelijker door te slikken. Vraag natuurlijk advies aan je dierenarts.

2 - Pil-traktaties zorgen ervoor om de hele operatie te vergemakkelijken, het medicijn zit in een speciaal voor dit bestemd voer. De hond zal zijn medicijn inslikken zonder er iets van te merken. Niet geschikt voor honden die gewend zijn hun voer te kauwen, omdat ze de pillen in hun bek verpletteren en dit kan hoofdpijn veroorzaken.

3 - Neem hem in de maling door hem eerst een pilvrije traktatie te geven waar hij dol op is, zoals kip of pindakaas. Wacht dan tot hij om meer vraagt. Haal je hand weg voordat hij de lekkernij pakt. Speel dit spelletje een paar keer en geef hem tenslotte een portie waar de pil in verstopt zit. Hij zal het snel doorslikken.

4 - Gebruik snoepjes of beloningen om het innemen van de medicatie voor je hond leuker te maken. Blijf rustig en alles komt goed.

 

Vergeet vooral niet je dierenarts te raadplegen voor de juiste behandeling voor je huisdier en als je ander advies nodig hebt over hoe je jouw hond gemakkelijk een pil kan laten inslikken.