BLACK FRIDAY - TOT 30% KORTING!ūüíłOnze allergrootste uitverkoop duurt tot vandaag!‚ŹįGratis verzendkostenūüöÄ

0

Je winkelmandje is leeg

25% van de Nederlanders brengt Valentijnsdag liever met hun hond of kat door.

08, 11,, 312 1 min. leestijd

Blijf je op 14 februari liever met je warme sokken, samen met je kleine, lieve vierpootige vriend, op de bank? Je bent niet de enige, zoals een recente peiling bewijst.

Natuurlijk geven huisdieren ons onvoorwaardelijke en persoonlijke liefde, maar boven dat vindt 39% van de Nederlanders hun huisdier grappiger dan hun geliefden. Zelfs 52% van de respondenten vindt dat wanneer ze met de moeilijkheden van het leven worden geconfronteerd, hun kat of hond effectiever is om hun op te vrolijken!

Bijna één op de twee Nederlanders zegt dat hun huisdier hen meer affectie geeft dan hun levenspartner. En 21% vindt ze betrouwbaarder en aanweziger.

Maar het is niet alleen het karakter dat de Nederlanders zo doet denken. Ook het fysieke aspect maakt het verschil. 43% laat inderdaad liever een foto van hun kat of hond aan hun vrienden zien dan een foto van hun partner. En 47% kiest een foto van hun huisdier in plaats van hun partner voor hun smartphone-achtergrond. Selfies worden vervangen door foto's van hun dier dat slaapt of zijn favoriete eten eet. Door 48% van de koppels.

Het kleine nadeel is dat dieren de seksuele relaties van de Nederlanders remmen (daar kunnen onze dieren niets aan doen). Eén op de vijf Nederlanders zegt dat huisdieren hun romantische relaties belemmeren. Omdat onze huisdieren midden in een liefdes-momentje de kamer in komen of de eigenaar "dwingen" een date af te zeggen.

 

Tot slot, liefde voor dieren concurreert wereldwijd met liefde van de mensenwereld. En vaak wint onze schattige furball!